دیوار چینی اصفهان

دیـــــــوار چینـــــی  

در  ابتدای امر مبحث دیوارچینی یکی از ساده ترین قسمتهای اجرای سفت کاری ساختمان بشمار میاید اما تجربه ثابت کرده که این مرحله با وجود اینکه مرحله ساده ای به نظر میرسد اما سستی در اجرای آن میتواند خسارات جانی و مالی در زلزله در بر داشته باشد .

برای مشاهده مراحل سفت کاری ساختمان اصفهان اینجا کلیک کنید.

این مبحث به علت تنوع زیاد در حوزه نوع مصالح مورد استفاده ابتدا انواع مصالح پر کاربر در این زمینه را مورد بررسی قرار میدهیم و سپس شیوه اجرای آنها را بیان میکنیم .

انواع بلوکها شامل بلوک سفالی – سیمانی – هبلکس  و ……….میباشد که هرکدام دارای مزایا و معایبی است.

بلوک سفالی پرکاربردترین نوع بلوک در چند سال اخیر میباشد که علت استفاده از آنها قیمت مناسب نسبت به بقیه بلوکها و سبکی آنها میباشد . از معایب آن میتوان به پرت زیاد به علت خورد شدن در حین اجرا و عایق نبودن در برابر صوت و حرارت میباشد که برای حل این مشکل مدل فوم دار آن تولید شده است .

نوع دیگر بلوکها از نوع سیمانی میباشد که معروفترین آنها بلوک لیکا است . مهمترین مزیت این بلوکها سرعت اجرای بالای آن به علت ابعاد مناسب آن میباشد .

از دیگر بلوکهای مورد استفاده که جدیدا مورد استقبال واقع شده است از نوع هبلکس  میباشد این مواد به علت آنکه از بتن سبک در آن استفاده شده دارای وزن کم و همچنین عایق خوبی برای حرارت و صدا میباشد این بلوک دارای ویژه گیهای مناسب می باشد ولی قیمت بالاتری نسبت به دو بلوک قبلی دارد .

در بعضی موارد در دیوارچینی از پانلهای گچی استفاده میشود این پانلها با چسب مخصوص و یا گچ برروی هم سوار میگردند و از ویژگی آن میتوان اجرای سریع و عدم نیاز و آسترکشی روی آن اشاره کرد اما همانند سایر موادی که در آنها از گچ استفاده میشود نسبت به آب و رطوبت مقاومت ندارد .

پس از تعیین نوع بلوک اجرایی به سراغ شیوه اجرای آن میپردازیم  :

شیوه اجرایی به این صورت میباشد که ابتدا از روی پلان نقشه ها محل دیوارها با بلوکهای مورد نظر مشخص میگردد و تمام پلان طبقه مورد نظر به صورت بلوکهای یک رگه اجرا میشود .

در این مرحله ممکن است یک رگه کردن با ملات یا بدون ملات فقط به منظور مشخص شدن محل دیوارها انجام گیرد این مرحله برای مطمئن شدن از اجرای صحیح پلان به روی زمین انجام میشود .پس از یک رگه کردن در دو طرف دیوار شمشه های قائمی نصب میگردد و با شاقول تنظیم میگردد .سپس با ملات گچ ثابت نگه داشته میشود سپس با ریسمان کشی دیوار رج به رج اجرا میشود . اینکار تا پایان یافتن دیوار چینی انجام میگردد .

نکته قابل توجه در اجرای دیوارچینی گونیا بودن دیوارها میباشد که برای گونیا کردن دیوارها همانند گونیا کردن ستونها در فونداسیون که همان روش 3/4/5 میباشد استفاده میکنیم .